Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vychází nová kniha jihlavských pověstí a příběhů

/
/
/
1269 Zobrazení



Pověsti z Jihlavska si lze přečíst v nové knize mladého studenta archivnictví Václava Nečady z Dušejova. Pověsti a příběhy z Jihlavy a okolí jsou k dostání v turistickém informačním centru.

„Kniha obsahuje několik líčení ze staré Jihlavy od Marie Lang, autorky básní a vyprávění týkajících se Jihlavy. Dále jsou zde otištěny dva úryvky z knihy Heimat im frühen Licht, v které vzpomíná spisovatel Karl Hans Strobl na dětství v Jihlavě. Je v ní také převyprávěno několik pověstí z jihlavského jazykového ostrova, zachycených jihlavským historikem Antonem Altrichterem v jeho knize Aus dem Schatzberg,“ přiblížila Eva Valentová, vedoucí magistrátního oddělení cestovního ruchu.
Autor knihy se zajímá o historii už od mládí, zaměřuje se na pověsti z míst svého okolí, zvláště pak z krajiny kolem svého domovského Dušejova a Vyskytné nad Jihlavou. Knihu Pověsti a příběhy z Jihlavy a okolí ilustrovala Kristýna Seidlová a je k dostání v Turistickém informačním centru v radnici za 199 korun.

  • Facebook
  • Twitter