Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vyberete si surikatu nebo třeba tygra? Každá adopce se počítá!

/
/
/
322 Zobrazení



Jednou z forem, jak podpořit jihlavskou zoologickou zahradu je i adopce. Jedná se o symbolický akt, kdy dárce věnuje zoo finanční dar na podporu chovu zvířat. Jedná se nejen o finanční podporu, ale také o vyjádření přízně zahradě i zvířatům. Adopce zvířat jsou pro Zoo Jihlava důležitou součástí.

Co tyto dary pro Zoo Jihlava znamenají a jak jsou důležité, vysvětlil její ředitel Jan Vašák.

Je o adopce v Zoo Jihlava zájem?
Určitě ano. Největší zájem jsme zaznamenali během „covidových“ let, kdy jsme museli zavřít naše brány a ztratili tak příjem ze vstupného. Návštěvníci k nám sice nemohli, ale vyjádřili obrovskou vlnu solidarity a adoptovali si zvířata. Zájem o symbolickou adopci ale stále přetrvává, z čehož máme obrovskou radost a vážíme si této podpory.

Ředitel Zoologické zahrady Jihlava Jan Vašák

Kolik zvířat našlo své adoptivní rodiče v roce 2022?
V loňském roce bylo celkem adoptováno 482 zvířat a jednalo se o 143 druhů. To znamená, že symbolickou podporu získala zhruba polovina druhů v naší zoo.

Jsou nějací oblíbenci, kteří loni vedli?
Pomyslné prvenství loni získala vakoveverka, která byla adoptována celkem dvacet šestkrát. O stříbrnou pozici se podělili ježek s kapybarou a za nimi následovaly surikaty. Ty byly adoptovány celkem šestnáctkrát.

To jsou obecně menší zvířata, proč tomu tak je?
Jednak se jedná o oblíbence mezi návštěvníky, třeba každé dítě zná surikatu. Taky je to určitě otázka financí, menší zvířata bývají levnější. Adopce zvířat začíná na tisícikoruně. Nejdražší zvířata, jako je třeba tygr, stojí dvacet tisíc. Což je pro někoho samozřejmě hodně peněz, a o to víc mě těší, že se je rozhodne věnovat naší zoo. Proto si vážíme každého příspěvku.

Ježek ušatý

A je nějaká možnost jak si adoptovat drahé zvíře, i když je ta suma za adopci vyšší?
Mysleli jsme i na to, a proto nabízíme adopční puzzle. Princip je podobný jako u adopce, ale místo adopční cedulky bude jméno adoptivního rodiče součást velkého puzzle – každý má svůj dílek. A na památku dostane přispívatel magnetku. Po poskládání puzzle je vystavíme v blízkosti výběhu zvířete. Teď právě skládáme zebry.

  • Facebook
  • Twitter