Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vojáci pomůžou v havlíčkobrodské nemocnici do konce měsíce

/
/
/
725 Zobrazení



Kvůli vysokým počtům hospitalizovaných pacientů požádala Nemocnice Havlíčkův Brod o prodloužení působení vojáků do konce března, jejich počet bude ještě navýšen ze čtyř na sedm. Vojáci působí v nemocnici od 25. února a aktuálně pomáhají zdravotnickému personálů na covidových stanicích – ARO, chirurgie, interna.

Původní termín odjezdu byl plánovaný na na čtvrtek 18. března. Vzhledem vážnosti situace Armáda ČR vyhověla žádosti a vojáky ponechá v havlíčkobrodské nemocnici do konce měsíce. Navíc přijede další posila a pomáhat tedy od čtvrtka 18. března bude celkem sedm vojáků. Jejich příjezd je naplánován na čtvrtek v 10.00. Nově budou pomáhat také na oddělení infekčním a plicním.
Pomoc Armády je pro nemocnici v těchto dnech důležitá, protože personálu nemocnice už docházejí fyzické i psychické síly. Většina Covid-19 pozitivních pacientů je upoutaných na lůžko, vojáci proto pomáhají personálu s fyzicky náročnými činnostmi, jako je manipulace s pacienty, hygiena, prevence dekubitů, případně doprovod na komplementární vyšetření.
Aktuálně počty hospitalizovaných v havlíčkobrodské nemocnici kolísají kolem 90, plné je oddělení ARO, kde leží šest pacientů na plicní ventilaci a kde pomáhají dva vojáci. Nemocnice má čtyři zaměstnance v karanténě a jedenáct v izolaci.

  • Facebook
  • Twitter