Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vodovod v Jilemníku bude ještě letos

/
/
/
5076 Zobrazení



V Jilemníku, místní části Havlíčkova Brodu, zahájila havlíčkobrodská radnice výstavbu vodovodu. Stavba je navržena v intravilánu Jilemníku a navržené řady budou umístěny do obecních cest, obecních pozemků a do pozemku silnice třetí třídy.

Rozvodné řady budou napojeny na návsi v prostoru mezi cestou a potokem v jižní části obce na přivaděč do České Bělé. Umístění řadů je navrženo tak, aby se mohlo co nejvíce nemovitostí napojit.

Přivaděč bude součástí vodárenské soustavy napojené na vodojem Homole. Rozvod v obci bude mít vlastní dezinfekci (UV zářič), která bude umístěna v šachtě u místa napojení na přivaděč. V šachtě bude umístěn také uzávěr, vodoměr a regulátor tlaku.

Výstavba vodovodu v obci Jilemník proběhne v roce 2018 a celkové náklady projektu činí 4,6 milionu korun s tím, že dotace z Ministerstva zemědělství ČR dosáhne 2,56 milionu korun.

  • Facebook
  • Twitter