Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vloupal do šatny v době nouzového stavu, hrozí mu osm let

/
/
/
2566 Zobrazení



Jihlavští policisté velmi rychle vypátrali a dopadli muže, který se v úterý 5. května vloupal ve zdravotnickém zařízení do šatny a ze skříněk odcizil uložené věci. Vzhledem k tomu, že se krádeže dopustil v době nouzového stavu, je šestadvacetiletý muž obviněn ze spáchání zločinu a hrozí mu až osmiletý pobyt za mřížemi.

„V úterý 5. května vnikl muž v časných ranních hodinách do suterénu budovy zdravotnického zařízení v Jihlavě. Dostal se do prostoru šaten a vloupal se do skříněk. Odcizil z nich různé věci jako například finanční hotovost, oblečení, brýle a potraviny. Majitelům věcí muž způsobil celkovou škodu kolem dvou tisíc korun. Při krádeži ho vyrušily příchozí osoby a podezřelý muž z budovy utekl.
Policisté podezřelého muže v krátké době vypátral v Žižkově ulici za pomoci psa a policejního psovoda. Muže policisté odvezli na oddělení policie, kde byl umístěn do cely. Zajistili také odcizené věci, které se tak mohou vrátit zpět jejich majitelům,“ přiblížila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kriminalisté na základě shromážděných důkazů zahájili trestní stíhání muže. „Šestadvacetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže,“ dodal Martin Kratochvíl, zástupce ředitele územního odboru. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za zločin krádeže lze uložit trest odnětí svobody až na osm let.

  • Facebook
  • Twitter