Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vítání ptačího zpěvu na Habersku

/
/
/
559 Zobrazení



V sobotu 27. dubna se v 7. 45 na hrázi Jiříkovského rybníka mezi Jiříkovem a Vepříkovem na Havlíčkobrodsku sešlo patnáct zájemců o tradiční pozorování přírody.

Někdo zná tradiční Vítání ptačího zpěvu v Havlíčkově Brodě, kde je příležitost poslechnout si hlasy desítky druhů ptáků s poutavými komentáři Václava Hlaváče, ředitele Regionálního pracoviště Správy CHKO Žďárské vrchy. U Jiříkovského rybníka má akce jiný průběh. Zde nejde o poslech hlasů ptáků, ale o pozorování ptačích druhů. Skoro každý účastník byl vybaven dalekohledem, aby na ornitologické stezce v délce asi pět kilometry viděl i vzácné ptačí druhy. Jaroslav Rychlý z Ornitologického klubu Vysočina pořádá Vítání ptačího zpěvu na Habersku od roku 1998. Zná velmi dobře terén a ví, kde se nacházejí různé druhy ptáků. Celkem bylo k vidění 37 ptačích druhů. Účastníci Vítání ptačího zpěvu podepsali petici Vraťme život do krajiny, ve které je osloven Ministr zemědělství České republiky.

Více podrobností lze najít na webu.

  • Facebook
  • Twitter