Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Víkend s replikou sklářské pece v Brodě

/
/
/
391 Zobrazení



Poslední srpnový víkend se znovu stane replika středověké sklářské pece ve Vlkovsku u Havlíčkova Brodu stane centrem pozornosti návštěvníků, skláři z Vysočiny společně s Muzeem Vysočiny Havlíčkův Brod připravili další ročník tavby skla.

Mírnou komplikací bylo čtvrteční zahoření, kdy po druhé hodině zasahovali u požáru přístřešku nad sklářskou pecí havlíčkobrodští hasiči. Podle jejich informací ale nebyl při požáru nikdo zraněný a škoda dosáhla třiceti tisíc korun.

Víkendový program ale ohrožený není. Pec ve Vlkovsku byla zprovozněna v roce 2016. Ručně se roztápí až na 1 400 stupňů. Představí se skláři v čele s Františkem Novákem z Dobronína. Jejich originální výrobky si mohou zájemci zakoupit v rámci nedělní aukce, která odstartuje v 10.00.
V sobotu se představí tkalcovství, hrnčířství, výroba šindelů, stloukání másla nebo mletí obilí. Po celou dobu bude k dispozici i zázemí s občerstvením.


  • Facebook
  • Twitter