Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Víkend přinesl pro baseballisty Nuclears dvě stejná umístění

/
/
/
789 Zobrazení



Podzim je vrcholem baseballové sezóny. V mládežnických kategoriích si na republikových turnajích připsali o víkendu hráči Třebíče Nuclears dvě šestá místa. Mladší kadeti do 13 let přivezli šesté místo z mistrovství ČR v Brně a mladší žáci do 10 let obsadili stejnou příčku na Českém baseballovém poháru v Hluboké nad Vltavou.

Mladší kadeti se probojovali do finálového turnaje, na kterém v posledních dvou letech chyběli, z kvalifikace. Šampionát ale nezastihl svěřence Pavla Jozka v optimální formě a vyhrát zde dokázali pouze v základní skupině nad Tempem Praha 8:4. Pozdější mistři Draci Brno byli nad síly Nuclears a těsná porážka s Eagles Praha 5:7 poslala třebíčský tým do bojů o páté místo. V něm proti SaBaT Praha tahali baseballisté Nuclears od začátku za kratší provaz a nakonec prohráli vysoko 3:26. „Hlavní příčinou našeho neúspěchu byly chyby v klíčových okamžicích. Trápili se i pálkaři. Tým měl podle mého názoru na víc, ale bohužel se nám nepodařilo sladit formu a hlad po vítězství s termínem mistrovství,“ řekl po turnaji hlavní trenér Pavel Jozek. Budoucnost ale černě nevidí. „Pozitivní je, že máme velké množství hráčů s talentem a potenciálem pro příští roky,“ uzavřel hodnocení šesté příčky na Mistrovství ČR Jozek.

Mladší žáky čekala na poháru nejvyrovnanější základní skupina. Na úvod si poradili s Ježky Jihlava 8:3. Proti Miners Kladno se Třebíč sice ujala vedení, ale soupeř dokázal srovnat. Na další tři doběhy Miners z šesté směny už hráči Nuclears odpovědět nedokázali a prohráli 8:11. Pro postup musela Třebíč porazit Tempo Praha, a to se také podařilo s výsledkem 6:4. Hned tři týmy získaly v základní skupině stejný počet výher, takže přišel na řadu matematický výpočet. Ten poslal Třebíč do čtvrtfinále ze druhého místa. V něm ale drželi Nuclears s pozdějším vítězem poháru, Hrochy Brno, krok jen první dvě směny a prohráli 2:14. V bojích o pátou příčku sice nejdříve Třebíč porazila Trutnov 11:6, ale v závěrečném duelu oplatilo Tempo Praha hráčům z Vysočiny porážku ze základní skupiny. Po prohře 5:6 tak Třebíč obsadila na poháru desetiletých šesté místo. „Všichni hráči celý turnaj bojovali a doufám, že si ho i užili. Věřím, že získané zkušenosti zúročí už příští víkend. Většina hráčů z týmu U10 bude totiž hrát také na mistrovství ČR U11, které pořádáme v Třebíči,“ uvedl k výsledkům na poháru trenér Petr Kuchařík.

  • Facebook
  • Twitter