Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Víc než třetina kamionů se dřevem je na Vysočině přetížená

/
/
/
371 Zobrazení



Policisté z Vysočiny ve středu 14. září dopoledne kontrolovali kamiony převážející dřevní kulatinu. Zkontrolovali celkem 39 jízdních souprav a zjistili 26 dopravních přestupků. Osmnáct z nich vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení, osm přestupků zadokumentovali a odevzdali k řešení správnímu orgánu.

„Ve dvou případech policisté při kontrole zjistili nevyhovující technický stav vozidel. V celkem 15 případech v rámci nízko rychlostního kontrolního vážení zjistili překročení hmotnosti vozidla. V osmi případech porušení vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a v sedmi případech porušení zadokumentovali a věc bude řešit ve správním řízení správní orgán,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na dodala příklad ke kontrole na silnici I/38 v Horkách na Třebíčsku (viz úvodní foto, zdroj: Policie ČR). „Řidič se na výzvu policistů odmítl podrobit nízko rychlostnímu kontrolnímu vážení, proto mu policisté uložili pokutu ve výši 100 000 korun a náklad musel přeložit,“ dodala Dana Čírtková.

Jihlavští policisté uložili v rámci akce kauci ve výši 100 000 korun, když kolem poledne kontrolovali v areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina jízdní soupravu, která projížděla po silnici I/38 ve směru od Havlíčkova Brod na Jihlavu. „Jednalo se o jízdní soupravu se srbskou registrační značkou. Při důkladní kontrole dat z tachografu policisté zjistili, že řidič vozu používal magnet, takže i když vozidlo prokazatelně jelo, v paměti tachografu ani na kartě řidiče nebyl žádný zaznamenána žádná jízda. Třiatřicetiletý cizinec nevedl řádným způsobem náhradní záznamy k jízdě na snímači chyběla plomba, což bylo další porušení právních předpisů. Policisté z oddělení silničního dohledu uložili v průběhu akce slovenskému řidiči kauci ve výši 27 000 korun za přetíženou jízdní soupravu. Kontroly jízdních souprav převážejících dřevní kulatinu budou pokračovat i v dalším období,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter