Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě vzniklo nové discgolfové hřiště, veřejnosti se otevře 16. září

/
/
/
1365 Zobrazení



Havlíčkův Brod má nové discgolfové hřiště s dvanácti jamkami. Pro tuto volnočasovou aktivitu vybrala radnice lokalitu v parku Budoucnost mezi koupalištěm a plaveckým bazénem. Veřejnosti se hřiště slavnostně otevře v pátek 16. září v 10.00.

Hřiště bude přístupné neomezeně a zdarma. Město Havlíčkův Brod pak nabízí veřejnosti i možnost zapůjčení disků, a to buď v Turistickém informačním centru na Havlíčkově náměstí nebo na recepci krytého bazénu ve sportovním areálu Kotlina.

A co vlastně discgolf je? Jde o volnočasovou aktivitu, kterou se může bavit kdokoli bez rozdílu věku. Hraje se podobně jako golf. Rozdíl je v tom, že místo golfovým míčkem se musíte z odpaliště trefit do jamky takzvaným létajícím talířem neboli fresbee diskem. A jamka v tomto případě vypadá spíše jako ocelový koš s řetězy, který slouží k zachycení létajícího talíře a jeho udržení v koši. V discgolfu jde o umístění disku do disgolfové jamky, nebo chcete-li do koše, na co nejmenší počet hodů, přičemž maximální počet povolených hodů není na jednotlivých jamkách dán. Hráčům při hře pomáhají informační cedule, na kterých je vyznačeno, jakým směrem a v jaké vzdálenosti je koš od vývoziště. Je tam také uvedeno, na jaký počet hodů by měla být jamka ideálně zdolána (tedy PAR).

Vzdálenosti od odpaliště k jamce jsou v parku Budoucnost od 40 do 116 metrů a celková délka jamek je okolo 750 metrů. Všechny jamky mají PAR 3. Znamená to, že by je hráč měl v ideálním případě zdolat třemi hody. Hřiště je přitom navrženo tak, aby se hráči museli potýkat s přírodními překážkami, jako jsou stromy či keře, a ukázali tak svoje schopnosti házet různými druhy hodů.

  • Facebook
  • Twitter