Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velikonoce v komunitní bydlení ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
1078 Zobrazení



Dvanáct klientů Domova Háj, kteří žijí v komunitním bydlení ve Světlé nad Sázavou, si užilo tradiční velikonoční svátky. O víkendu se vydali na kopřivy, aby si připravili „hlavičku“, barvili vajíčka, připravovali velikonoční výzdobu, a nemohlo chybět ani pečení mazance.

Na velikonoční pondělí šli pánové na mrskačku. „Užili jsme si moc pěkný den – stihli vymrskat nejen naše partnerky, sousedky, ale také například paní ředitelku,“ uvedl pan Miroslav.
Před velikonočními svátky se klienty komunitního bydlení zúčastnili i Prodejní velikonoční výstavy v Ledči nad Sázavou, kde byly k vidění výrobky klientů, kteří dosud žijí v Domově Háj. Zapojili se do Sázavských farmářských trhů, na kterých byl největší zájem o mrskačky a slaměné slepice a kohouty. Pan Zdeněk, který se už léta věnuje pletení pomlázky, byl ve čtvrtek 18. dubna představit aktivitu a pomoci s pletením zájemcům v Domově do seniory ve Světlé nad Sázavou.
Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb. Důvodem transformace organizace je fakt, že pobytové služby osobám s mentálním a kombinovaným postižením jsou poskytovány v nevyhovujících prostorách budovy v Ledči nad Sázavou v části Háj, která se nachází mimo běžnou zástavbu města v lese. Život v komunitním bydlení dává klientům zařízení daleko větší možnosti zapojení se do společnosti, a také do tradic, jak se ukázalo i o velikonočních svátcích.

  • Facebook
  • Twitter