Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Velikonoce na zámku ve Žďáru nad Sázavou budou veselé

/
/
/
3677 Zobrazení



Velikonoční program bude veselý už od Zeleného čtvrtku 29. března do Velikonočního pondělí 2. dubna. Zapomnětlivý beránek má problém, který mu návštěvníci pomohou vyřešit, procestují s ním svět a dozví se, jak se slaví Velikonoce třeba v Norsku. Velikonoce na zámek ve Žďáru nad Sázavou nabídnou jarní zámeckou šťouchanou, malování kraslic, pletení pomlázek a hledání vajíček.

„Jarní šťouchaná je speciální zámecká disciplína podobná minigolfu. Šťouchací hole a míčky jsou připravené. Kdo si rád láme hlavu, stane se pomocníkem popleteného beránka a dozví se, jak se slaví Velikonoce v USA nebo ve Španělsku. A nebudou samozřejmě chybět typické tradice – malování kraslic a pletení pomlázek. Už loni si náš program návštěvníci chválili, snad budou i letos,“ říká Lucie Herberová, marketingová ředitelka Zámku Žďár nad Sázavou.

Vajíčka, kam se podíváš
V anglosaských zemích se o Velikonočním pondělí hledají vajíčka. Nejinak tomu bude i na zámku. „Tuto zábavnou hru pro návštěvníky připravujeme už potřetí a má velký úspěch. O velikonočním pondělí se budou podle indicií hledat vejce, která jsme v areálu zámku ukryli. A kdo je objeví, dozví se mnoho informací o různých typech zdobení kraslic a ještě získá malou odměnu,“ popisuje Lucie Herberová.

Chyť si svého pstruha ve středověkých sádkách
Sádky v areálu dnešního zámku vznikly už ve 13. století a doteď si mohou zájemci zarybařit. „Půjčujeme pruty, poskytujeme návnadu a lidé si mohou chytit svou rybu. Pstruha si mohou sami i zabít. Kdo to nedokáže, nevadí, máme odborníka,“ láká na rybolov Lucie Herberová.

 

  • Facebook
  • Twitter