Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vedení Jihlavy představí veřejnosti blížící se dopravní omezení

/
/
/
1247 Zobrazení



Setkání vedení města s veřejností k plánovaným dopravním omezením v centru Jihlavy se uskuteční v pondělí 19. června v 18.00 v zasedací místnosti zastupitelstva v přízemí radnice na Masarykově náměstí.

Vedení města naplánovalo další setkání s veřejností k dopravě. Tentokrát k blížícím se letním uzavírkám a omezení v centru. Například v Dvořákově ulici bude firma od úterý 4. do pondělí 10. července opravovat části vodovodu. „Hned na to ve stejný den, tedy 10. července, naváže rekonstrukce propadu ve Znojemské ulici za křižovatkou u Cityparku. Oprava si vyžádá úplnou uzavírku Znojemské ulice mezi Hradební a Havířskou ulicí. Masarykovo náměstí a centrum města budou dostupné ze severu po Křížové ulici,“ upozornil primátor Petr Ryška.

Linky MHD tak čeká velká výluka. Dopravní podnik k ní aktuálně připravuje informace, které zavčas cestující najdou na webových stránkách nebo na facebooku Doprava v Jihlavě

Od pátku 21. do pondělí 24. července bude kvůli výměně šoupěte na větvení hlavních vodovodů omezen provoz na křižovatce u Zverimexu. Na to pak 24. července naváže na stejné křižovatce oprava semaforu. „Provoz i chodce budou v místě řídit přenosné semafory. Odbočit vlevo z Hradební do Žižkovy ulice bude moci pouze MHD,“ doplnil primátor. 

Dopravní omezení na křižovatce u Zverimexu během července a srpna sníží její kapacitu. Pro zkrácení zdržení v hlavních směrech a zachování dostupnosti pěší zóny pro dopravní obsluhu bude změněna jednosměrnost Benešovy ulice. Ta bude přístupná právě z křižovatky u Zverimexu z Hradební a ze Žižkovy ulice. Změna jednosměrnosti Benešovy ulice také sníží neoprávněný průjezd řidičů skrz pěší zónu během omezení a uzavírek.

  • Facebook
  • Twitter