Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve středu a ve čtvrtek ráno asistovali policisté na silnicích Vysočiny u tří havárií

/
/
/
929 Zobrazení



Ve středu 9. srpna došlo před jedenáctou hodinou dopoledne v katastru Telče na Jihlavsku k dopravní nehodě, řidič automobilu Hyundai jel ve směru od Krahulčí, při průjezdu zatáčkou dostal vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy s vozem na mokré vozovce smyk a vyjel mimo silnici a havaroval.

„Při dopravní nehodě se zranil řidič a jeho spolucestující, oba zdravotnická záchranná služba převezla na ošetření do jihlavské nemocnice. Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. Dechovou zkouškou u sedmasedmdesátiletého řidiče požití alkoholu vyloučili. Na voze vznikla předběžně vyčíslená škoda za osmdesát tisíc korun. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupkového jednání na úseku dopravy,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ke kolizi tří aut došlo ve středu 9. srpna krátce před osmou hodinou ráno na silnici I/34 v katastru Komorovic na Humpolecku. „Osmnáctiletý řidič osobního vozu Škoda Fabia, jedoucího směrem na Humpolec, při přejíždění z pruhu do pruhu ohrozil řidiče nákladního vozu Scania s návěsem. Narazil pravou zadní částí svého auta do přední části nákladní soupravy. Osobní auto se vlivem kontaktu roztočilo, přejelo do protisměru, kde se střetlo s vozem Volkswagen a poté narazilo do svodidel. Při dopravní nehodě došlo se zranil řidič osobního vozu Škoda.
Policisté provedli šetření, ohledání a zadokumentování dopravní nehody. Dechovou zkouškou u řidičů požití alkoholu vyloučili. Vlivem dopravní nehody vznikla předběžně vyčíslená škoda za 150 tisíc korun. Dopravní nehoda byla s řidičem vyřešena uložením pokuty v příkazním řízení,“ doplnila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Ke srážce osobního auta s cyklistou došlo ve čtvrtek 10. srpna na Žďársku. „Krátce před šestou hodinou ráno se střetlo v Rožné na Žďársku osobní auto s cyklistou. Šestapadesátiletá řidička, jedoucí s osobním vozem Audi po místní komunikaci, při projíždění levotočivé zatáčky nejela vpravo a v prostoru zatáčky došlo ke střetu s protijedoucím cyklistou. Po nárazu spadl cyklista na vozovku.
Při dopravní nehodě utrpěl zranění a zdravotnická záchranná služba ho převezla do nemocnice. Policisté provedli šetření, požití alkoholu u řidičů nezjistili. Místo nehody ohledali a zadokumentovali,“ dodala Michaela Lébrová s tím, že dopravní nehodu šetří policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

Úvodní foto: Havarované auto u Telče, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter