Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoční unpluged koncert v Havlíčkově Brodě se vydařil

/
/
/
1219 Zobrazení



Jakub Tauber už několik let pořádá o vánočních svátcích v Havlíčkově Brodě koncert skupiny Našrot a jejich hostů. Klub Oko se stal v úterý 25. prosince 2018 od 21 hodin místem, kde se uskutečnil Vánoční unpluged koncert.

První kapelou na pódiu byla Nonsense z Velkého Meziříčí. Tato skupina byla průkopníkem unpluged koncertů. „Před mnoha lety jsme hráli společně s Nonsense, kteří hráli bez elektriky. Právě na tehdejším koncertu jsme si také vyzkoušeli unpluged,“ uvedl Jiří „Martha“ Dvořák ze skupiny Našrot.

Nonsense, Ondřej „Izag“ Duben

Kapela Nonsense vznikla v létě roku 1995. Od té doby zažila mnoho koncertů a také i personální změny. Proslýchá se, že v roce 2019 dojde ke změně. Jeden z muzikantů má dlouhodobě odjet pracovat do zahraničí. Unpluged v Havlíčkově Brodě zahráli v sestavě: Petr „Burák“ Bureš – kytara a zpěv, Vojtěch „Pospa“ Pospíšil – basa, Ondřej „Izag“ Duben – bicí a Michal „Mike“ Duben – kytara. Nonsense lze poslechnout si na několika vydaných CD nebo i na jejich webu.
Po menší technické přestávce nastoupila brodská skupina Našrot. Hned první skladba Flahbacks navodila výbornou atmosféru v hledišti. Následovaly známé skladby například: Snowing In The Desert, I Want To Take You Away From Here, Going To Shamballah, Hej chlapče a další, které většinou najdete na CD: Flashbacks Live Unplugged (nahráno 25. prosince 2014 v Klubu Oko) a dále na kompilaci 3CD  Back To The Past (vydané v roce 2018 ke 30 letům Našrot). Pamětníky určitě potěšily skladby: Thank You (Led Zeppelin vydáno v roce 1969) a Like a Hurricane (píseň kanadského hudebníka Neila Younga, kterou poprvé vydal v srpnu 1977).
Našrot hráli v klasické sestavě: Petr „Hraboš“ Hrabalik – zpěv, akustická kytara, Jiří „Martha“ Dvořák- double bass, Josef „Jouza“ Bárta – bicí a Tomáš „Ceemek“ Hájek – akustická kytara. S nimi zahráli hosté: Martin „Dréza“ Dresler – darbuka, Jakub Šnýdl – saxofon a klarinet a Slavomír Tecl – housle.
Závěr vánočního koncertu patřil brodské kapele Denudace, která po delší odmlce obnovila svoji činnost v létě 2016 a s novým repertoárem se opět vydala na hudební vystupování po klubech i open scénách.
Sestava: Tomáš Bittermann – basová kytara, zpěv, Jakub Kříž- kytara, zpěv a Petr Plodík – bicí, zpěv. Hostem byl Jakub Šnýdl – saxofon , klarinet a perkusista Vašek Lindl. Denudace má v repertoáru vlastní skladby jazzrockového či lehce funkového ražení. Jejich tvorbu lze slyšet a vidět na www.denudace.cz. „Určitě bude vánoční koncert skupiny Našrot a jejich hostů i v roce 2019, v klubu Oko ve středu 25. prosince,“ uvedl Jakub Tauber, pořadatel mnoha koncertů.

  • Facebook
  • Twitter