Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoční setkání stomiků se v Havlíčkově Brodě vydařilo

/
/
/
1053 Zobrazení



Klub Stomiků H.B. ILCO uspořádal ve čtvrtek 6. prosince v hotelu Slunce v Havlíčkově Brodě Vánoční setkání pro své členy a příznivce. Předsedkyně brodského klubu Stomiků Hana Brabcová přivítala všechny přítomné a představila hosty.

Poděkovala členům za celoroční práci, které odměnila kytkou. Vzácným hostem byla předsedkyně České ILCO Marie Ředinová, která seznámila přítomné s novelou zákona 48/1997 Sb. Řešící mimo jiné změnu úhrad zdravotnických prostředků. „Novela je přátelská k uživatelům zdravotnických prostředků. Je zapracovaná řada velmi pozitivních změn.

Salonek v hotelu Slunce byl zaplněn členy klubu Stomiků a hosty

Pokud by zákon nebyl změněn, mělo by to pro všechny, kterým lékař předepíše zdravotnické prostředky na poukaz, nepříjemný dopad. Pacienti by platili doplatek ve výši 25% ceny,“ uvedla Marie Ředinová.
Další informace doplnil Josef Rauer. „Bylo nás šest z našeho brodského klubu na mezinárodní konferenci v Praze konané 12. října k 25 letům činnosti Českého ILCO. Zde dostalo ocenění 10 sestřiček v soutěži o nejlépe se starající o stomiky. Naše Hana dostala cenu.“
České ILCO se rozhodlo vyzdvihnout a ocenit potřebnou a důležitou práci sestřiček pro stomiky.

 

Zleva Ing. Marie Ředinová a Hana Brabcová

Průzkum probíhal od ledna do srpna 2018 na Facebooku a ve spolcích stomiků prostřednictvím dotazníků. „Hodnotitelé do průzkumu poslali 40 sestřiček. Nejlépe hodnocených deset sester jsme ocenili,“ dodala Marie Ředinová. Vánoční setkání zpestřili svoji hudbou a zpěvem Ondra a Karel Beranovi.
Na přítomné čekalo velké překvapení v podobě Mikuláše, anděla a dvou čertů. Byla vylosována tombola a anděl předával výhercům ceny. „Náš klub má celkem 37 členů, kteří jsou z celého okresu Havlíčkův Brod. Chci poděkovat všem, kteří nám pomohli s přípravou dnešního setkání. Poděkování si zaslouží také vedení hotelu Slunce za poskytnutí salonku, “ uzavřela Hana Brabcová.

 

 

  • Facebook
  • Twitter