Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mikulášské posezení s dixielandem v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1113 Zobrazení



Ve čtvrtek 6. prosince se uskutečnil ve Vymazlené kavárně v Havlíčkově Brodě koncert DIXIE 377. Po úvodní skladbě That´s a Plenty přivítali obecenstvo klarinetista Petr Jelínek a kapelník Mirek Štampfer.

Návštěvníci asi očekávali tradiční koncert s dixielandem. Na plakátu bylo avizované překvapení. Jedním z nich bylo, že za zády muzikantů bylo plátno, na které se promítaly fotky ze starých časů, kdy v New Orleans vznikl počátkem dvacátého století dixieland. Později se tento hudební styl rozšířil do New Yorku, Chicaga a dalších měst.

Mirek Štampfer předal kytku Aničce Zlatové

Petr Jelínek uváděl skladby, řekl kdo byl skladatelem a rok složení. Vzhledem k oslavám sto let republiky vzpomněl, co se dělo v naší republice a co se dělo ve světě. Dalším překvapením byla světová premiéra skladby Ach synku, synku zahraná v aranžmá pro dixieland. Celý večer nebyl nejen o hudbě, protože došlo i na humorné chvíle. Petr Jelínek vyprávěl o vzniku názvu DIXIE 377. Navrhoval, zda by se název neměl změnit vzhledem ke zpěvačce Aničce. Z mnoha alternativ měl úspěch u obecenstva název Sněhurka a sedm trpaslíků. Ovšem vzhledem k počtu šesti muzikantů chyběl jeden trpaslík. Petr Jelínek to vyřešil obrázkem se Šmudlou. Koncert měl úspěch a byly tři přídavky.

Obsazení kapely: Anička Zlatová – zpěv, Mirek Štampfer – trubka, zpěv, Vláďa Hušek – trombon, Petr Jelínek – klarinet, Pavel Kletečka – tuba, Jirka Cenca Venkovský – bendžo, zpěv a Míra Merunka – bicí. Zvukař Martin Hospodka si zaslouží poděkování za výborný zvuk.

  • Facebook
  • Twitter