Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Třebíči rozdá roušky město potřebným jiným způsobem

/
/
/
1122 Zobrazení



Ve středu 18. března radnice začala ve 14.00 vydávat roušky, které šije třebíčská firma Altreva a další třebíčské menší společnosti. Roušky vydávali strážníci Městské policie na Karlově náměstí. Město tak chtělo pomoci těm, kteří nemají možnost si roušku ušít ani sehnat jiným způsobem.

„Veřejnost to pojala jiným způsobem, 500 roušek bylo rozdáno během osmi minut. Tento způsob distribuce roušek není možný, z hygienického ani bezpečnostního hlediska,“ popsal událost starosta Pavel Pacal.

Následné jednání a vyhodnocení akce ukázalo, že mnozí lidé si chtěli vytvořit zásoby roušek.

„To je pro nás nepřijatelné. Kapacity firem nestačí ani zdaleka pokrýt potřebu těch nejpotřebnějších. Roušky už na náměstí rozdávat nebudeme. Zaměříme se na prevenci. Od zítřka musí mít roušky ve veřejném prostoru všichni. Jsou vyhrazené nákupní hodiny pro seniory v obchodech od 10.00 do 12.00 a my na tuto situaci budeme reagovat. Preventivní pracovníci budou přímo ve městě roušky dávat těm, kteří je nemají nebo nemohou sehnat,“ doplnil Pavel Pacal.

V možnostech města bohužel není roušky distribuovat do schránek. S firmami se město dohodlo na dodání určitého počtu roušek, který zdaleka nedosahuje počtu všech obyvatel města a spravedlivě je tedy rozdělit mezi všechny obyvatele nelze.

  • Facebook
  • Twitter