Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Telči si připomenou výročí operace Anthropoid

/
/
/
524 Zobrazení



V pondělí 30. května se od 17.00 v učebně Univerzitního centra Masarykovy univerzity v Telči uskuteční přednáška Pavla J. Slavíka nazvaná Osmdesáté výročí operace Anthropoid. Je to už osmdesát let od atentátu na zastupujícího říšského protektora v Protektorátu Čechy a Morava Reinharda Heydricha (“kata českého národa“).

Jaké byly okolnosti, které vedly k rozhodnutí o jeho likvidaci, a jaké byly následky? Kdo byli lidé, kteří se na této akci podíleli, kteří ji plánovali a kteří stáli kolem? Jaký je historický odkaz tohoto činu pro budoucnost? Jaké bylo mezinárodní postavení našich exilových představitelů a osobností domácího odboje? A jaké jsou tradice ve vojenských útvarech a společenských organizacích České republiky?

Na všechny tyto otázky odpoví Pavel J. Slavík, který je sběratelem leteckých insignií, pořádá různé výstavy a přednášky vztahující se k vojenským vyznamenáním, odznakům, nášivkám a vojenské historii. V roce 2017 obdržel od Svazu letců ČR medaili Za zásluhy, za propagační činnost a rozvíjení tradic letectva a ozbrojených sil.

  • Facebook
  • Twitter