Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Telči o cestách po římských provinciích

/
/
/
225 Zobrazení



V Telči pokračuje ve středu 17. ledna přednáškový cyklus Národního památkového ústavu (NPÚ) Rodinné stříbro – Památky kolem nás lednovou přednáškou Stanislava Vohryzka nazvanou Cesty po římských provinciích, koná se od 18.00 v Univerzitním centru Masarykovy univerzity v Telči.

Cestopisné vypravování s prvky odborného výkladu zavede posluchače k monumentům a archeologickým lokalitám z dob římské říše. Mnohé z nich leží na území států, jimiž dříve procházel slavný Limes Romanus, hranice mezi římským a barbarským světem. Některé významné lokality se pak nacházejí nedaleko našich hranic.

Stanislav Vohryzek vystudoval bakalářské studijní programy Klasická archeologie – Historie a Archeologie, navazující magisterský program Historie – Archeologie a doktorský program Historie – české dějiny na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Od roku 2017 pracuje na územním odborném pracovišti NPÚ v Telči jako archeolog. Odborně se zaměřuje problematiku dějin šlechty, osídlení, kasteologii a monasterologii. Aktivně se podílí na publikační a přednáškové činnosti Národního památkového ústavu.

  • Facebook
  • Twitter