Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Perknově zahrála skupina Dixie 377

/
/
/
486 Zobrazení



V hostinci U Palánu v Perknově se uskutečnilo ve středu 28. června přátelské posezení s kapelou Dixie 377, která vznikla v září 2015 ve složení Vláďa Hušek – pozoun, Karel Klofáč – klarinet, Míra Merunka – bicí, Miloš Přeček – trombon, Mirek Štampfer – trubka a Jirka Cemca Vencovský – banjo.

Založili ji muzikanti, kteří už nechtěli hrát po nocích na zábavách a rozhodli se dělat muziku jako zábavu pro sebe a své přátele. Protože na první zkoušce bylo všem zakládajícím členům dohromady 377 let, název kapely byl rychle všemi odsouhlasen.

Stálí posluchači výborné skupiny byli překvapeni místem koncertu. „Poprvé hrajeme v hostinci U Palánů. Vedlo nás k tomu autobusové spojení MHD, prostorný sál, výborná obsluha a chutná jídla, “ uvedl Míra Merunka, hráč na bicí. Z důvodu onemocnění chyběla zpěvačka Anička Zlatová. Písně s českým textem místo ní odzpíval její otec Honza Duben.

Během koncertu Petr Jelínek četl úryvky z knihy Vzpomínky bez cenzury, kterou napsal Miroslav Štampfer. Raritou je náklad v počtu dvaceti kusů. Kniha je neprodejná a koluje mezi přáteli. Pozorní posluchači v sále se mohli dozvědět o vzniku Skupiny Dixie 377 a také o umírání jejich členů. Mirek Štampfer uvedl na svém facebookovém profilu 1. prosince 2022: „ Jednou to muselo přijít. Náhlá nelehká nemoc a obava, aby se kapela nezastavila, mě přivedli k rozhodnutí odejít do muzikantského důchodu. Jsem rád, že naši nabídku přijal Jarda Duben.“ Kapelník Miroslav Štampfer zemřel po těžké nemoci v sobotu 13. května 2023 ve věku 76 let. Z původní sestavy Dixie 377 už je jen Míra Merunka.

Na posezení odezněly skladby, které jsou známé z repertoáru skupiny Dixie 377.

Ve skladbě Coney Island Washboard z roku 1926 od autora jménem Hampton Durand zazářil hrou na valchu Míra Merunka. Velký obdiv si zasloužili za svoje tance manželé Polcarovi. „Po změnách v obsazení a přepočtu máme dnes dohromady 333,5 let. Děkujeme všem, kteří přišli na posezení s kapelou Dixie 377 věnované našemu kapelníkovi Mirkovi Štampferovi. Velké poděkování patří hostinci U Palánů. Určitě se domluvíme na dalším termínu posezení, “ uvedl Petr Jelínek.


Současné obsazení kapely Dixie 377: Jarda Duben – trubka, Martin Tonar – trombon, Petr Jelínek – klarinet, saxofon, zpěv, Pavel Kletečka – tuba, Honza Duben – bendžo, zpěv, Míra Merunka – bicí a Anička Zlatová – zpěv.

  • Facebook
  • Twitter