Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V noci na sobotu se uzavře dálnice D1 na Vysočině

/
/
/
1082 Zobrazení



V úseku mezi Velkým Beranovem a Měřínem dojde v noci z pátku 19. na sobotu 20. dubna k demolici nadjezdu, a proto bude dálnice D1 uzavřena. Už odpoledne bude kvůli přípravným pracím omezený provoz v režimu 1+1 jízdní pruh.

„V průběhu pátečního večera až do sobotního rána musí řidiči, kteří pojedou po dálnici D1, počítat v úseku mezi exitem 119 – Velký Beranov a exitem 134 – Měřín s výraznými dopravními komplikacemi, které souvisejí s modernizací dálnice.
Od pátečních 20.00 večer do sobotních 10.00 ráno bude dálnice D1 v tomto úseku zcela uzavřena v obou směrech. Důvodem úplné uzavírky je demolice šířkově nevyhovujícího nadjezdu nad dálnicí D1 na 121. kilometru u Kozlova.
V průběhu úplné uzavírky doprava bude veškerá doprava z dálnice D1 odkloněna na objízdnou trasu , která bude obousměrná a povede po souběžné komunikaci II/602. Řidiči jedoucí od Prahy sjedou z dálnice na exitu Velký Beranov a budou pokračovat přes Velký Beranov po silnici II/602 do Měřína, kde znovu najedou na dálnici. Řidiči jedoucí od Brna sjedou z dálnice na exitu 134 Měřín a budou pokračovat po silnici II/602 do Velkého Beranova, kde najedou znovu na dálnici směrem na Prahu,“ uvedla
Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté večer na exitu 119 Velký Beranov a exitu 134 Měřín zpomalí
postupně dopravu na dálnici D1 a vozidla navedou na objízdné trasy, aby mohlo dojít k úplné uzavírce dálnice.
„ Poté budou provoz na dálnici před úplnou uzavírkou v obou směrech monitorovat. Policejní hlídky budou také na pevných stanovištích na křižovatkách v Měříně a Velkém Beranově. Dohlížet na chování řidič budou také na objízdné trase na silnici II/602.
I když předpokládáme, že by v noci z pátku na sobotu měl být na dálnici poměrně slabý provoz, nelze přesto vyloučit vznik nárazových kolon. Problémy s plynulostí dopravy se mohou projevit také na objízdné trase. Apelujeme na všechny řidiče, aby dbali pokynů policistů, jezdili opatrně a ohleduplně, aby nedošlo ke zbytečným dopravním nehodám, které by celou situaci jen zbytečně zkomplikovaly,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter