Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavské nemocnici poradí, jak se starat o pacienta v domácím prostředí

/
/
/
694 Zobrazení



V rámci mezinárodního dne Stop dekubitům poradí zdravotníci v jihlavském City parku, jak se starat o dlouhodobě ležícího pacienta v domácím prostředí. Ve čtvrtek 15. listopadu v nákupním centru ukáží, jak zabránit proleženinám. Více poví také o výživě takových pacientů. Připraveni budou zodpovědět také veškeré otázky.
Péče o pacienta v domácím prostředí je náročná. Proto zdravotníci jihlavské nemocnice chtějí poradit, jak vše zvládnout: „Proleženiny jsou nepříjemnou komplikací zdravotního stavu. Postiženým osobám působí stres a bolest. Ačkoli se jim nelze vždy zcela vyhnout, existují způsoby, jak jim předcházet. Vhodnými opatřeními se jim lze až v 95 % případů vyhnout,“ vysvětluje vrchní sestra chirurgického oddělení Eva Brtníková, která bude na místě, spolu se specialistkou na hojení ran Lenkou Vackovou, podávat informace zájemcům. Připraveni budou na místě podat informace i vozíčkářům, kterých se mimo jiné týká také problematika prevence vzniku proleženin.
Jak pečovat o člověka v domácím prostředí se dozvíte v jihlavském nákupním centru City park ve čtvrtek 15. listopadu mezi 9.00 a 14.00.

  • Facebook
  • Twitter