Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavské galerii zahájí ve čtvrtek dvě expozice

/
/
/
631 Zobrazení



Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě pořádá vernisáž výstavy ve čtvrtek 11. listopadu v 18.00 nazvané Jan Honsa (1876-⁠1937) Samotář se srdcem venkovana. V 19.00 naváže vernisáž výstavy Lenka Zadražilová – Zezadu… Intervence do stálé expozice Ze sbírek….

První výstava je průřezem tvorbou pozapomenutého českého krajináře a sleduje postupný vývoj jeho malířského stylu. Na vybraném souboru obrazů, kreseb a grafik z veřejných galerií i soukromých sbírek je prezentována Honsova tvorba založená na trvalém a hlubokém kontaktu s přírodou, v níž vyrostl, žil a pracoval. Cílem této expozice je tedy představit Honsovo dílo jako odraz jeho životní i umělecké cesty, jeho úspěchů, neúnavného hledání, experimentů i smutného závěru života v dobrovolné izolaci.

Druhá expozice přibližuje tvorbu Lenky Zadražilové, která s přáním malovat reversy neboli zadní strany obrazů ve stálé expozici oslovila vedení galerie v roce 2017, tehdy ještě coby studentka třetího ročníku Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava-Helenín. Z autorčina prvotního nápadu, jak uchopit školní zadání, vyrostl postupně cyklus, poté výstavní projekt a nakonec instalace, která se nyní vrací na místo činu.

  • Facebook
  • Twitter