Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě vrcholí stavba sjezdu z přivaděče, řidiči musejí počítat s dočasným omezením

/
/
/
817 Zobrazení



V ulici Romana Havelky v Jihlavě řídí od středy 18. března dopravu semafory, místo tří pruhů se jezdí kyvadlově pouze jedním.
Kvůli pokračování výstavby mimoúrovňové křižovatky silnic I/38 a ulice Romana Havelky v Jihlavě jsou na místě instalovány semafory. Během čtvrtka 18. března odborná firma ve spolupráci s odborem dopravy jihlavského magistrátu ladila nastavení intervalů semaforů tak, aby co nejlépe kopírovaly dopravní situaci v místě.

Stav dopravy ve čtvrtek 18. března ve 14.30 je zaznamenán na videu bez komentáře zde: „Kolem upravovaného sjezdu z dálničního přivaděče se mohou nárazově v dopravní špičce tvořit kolony,“ omlouvá se řidičům Jaroslav Vymazal, radní Jihlavy pro oblast dopravy, s tím, že stavební firma doporučuje, aby se v těchto týdnech ulici Romana Havelky vyhýbali a z přivaděče sjížděli až na dalších sjezdech.

Specializovaná firma během středy a čtvrtečního rána mapovala zdržení v jednotlivých směrech a během čtvrtka ladila nastavení semaforů. Intervaly červené jsou nastaveny tak, aby ve špičce, a to tedy v ranních hodinách mezi 6. – 8. hodinou a dále odpoledne mezi 14.00 a 16.00 a také večer mezi 22.00 a 23.00 projíždělo co nejvíc aut z vytížených směrů tedy od Motoraplu a z průmyslové zóny.

Firma věří, že tato úprava bude plnit svůj účel, a že dojde ke zkrácení zdržení v kolonách. Situaci chce město nadále pečlivě sledovat a také konzultovat s dopravním podnikem, aby nedocházelo ke zpoždění trolejbusů a autobusů. V případě, že by se dnešní opatření projevilo jako nedostačující, bude město dál hledat co nejvhodnější řešení. Na místě stavby je ale potřeba frézovat vozovku, bagrovat, položit kabely do země a napojovat novou silnici, proto je dopravní omezení nevyhnutelné.

„Omlouváme se všem řidičům za dočasná omezení v místě stavby, ale pevně věříme, že budou minimální. Po dokončení se těšíme na hladký průjezd Jihlavou, nový sjezd tomu významně pomůže,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Nová křižovatka by měla začít sloužit řidičům letos do konce července. Stavba vyjde celkově na 33,3 milionů korun včetně DPH, investorem je město Jihlava a z části Krajská správa a údržba silnic Kraje Vysočina, která se podílí částkou 2,3 milionu korun včetně DPH. Zhotovitelem stavby je firma Skanska, a. s.

  • Facebook
  • Twitter