Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě slaví 18. května Mezinárodní den muzeí

/
/
/
578 Zobrazení



V úterý 18. května oslaví nejen pracovníci muzeií Mezinárodní den muzeí, Muzeum Vysočiny Jihlava mohou milovníci historie a umění navštívit po celý den zcela zdarma. Čeká na ně také malé překvapení.

Po celý den se mohou návštěvníci těšit na volný vstup do výstavních prostor a všech expozic, ve kterých na ně čeká malá soutěž. Během uzavření muzea tu řádil zlomyslný šotek a na různá místa nastražil předměty, které tam rozhodně nepatří. Podaří se je návštěvníkům odhalit?

Na závěr dne pro všechny připravili v jihlavském muzeu malé hudební překvapení, od 18.00 zahraje žesťový kvartet pod vedením Jaroslava Munducha. Můžete si jej přijít poslechnout před budovu muzea.

V třešťském muzeu je k vidění výstava s názvem Všechny naše Madonya je vytvořena pouze z předmětů pocházejících ze sbírek třešťského muzea.

Provizorní expozice telčského muzea v prostorách Univerzitního centra je nově rozšířena o archeologické nálezy pocházející z výzkumů na zámku a v telčských měšťanských domech.

Mezinárodní den muzeí byl ustanoven v roce 1977. V České republice je oslava tohoto dne úzce spjata s pořádáním Festivalu muzejních nocí, do kterého se tradičně zapojuje i jihlavské muzeum společně s Oblastní galerií Vysočiny v Jihlavě v letošním roce je s ohledem na epidemiologickou situaci přesunuta až na pátek 10. září.

  • Facebook
  • Twitter