Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě řeší, co s parkováním

/
/
/
639 Zobrazení



Jihlavané mají nyní 25 tisíc aut. Při loňském sčítání parkovacích míst ve městě jsme pro jejich parkování ale napočítali jen necelých 22 tis míst. Radní Jihlavy David Beke představuje návrhy pro parkovací koncepci města.

Z celkového počtu necelých 22 tisíc míst na parkování je ve veřejných prostorech 9 400 vyznačených stání, 2 200 nevyznačených míst, která nepřekážejí provozu, a další necelá tisícovka míst, kde by auta nepřekážela provozu po úpravě dopravního režimu. Dalších přes 1 500 stávajících míst ve veřejném prostoru nějakým způsobem brání provozu, hasičům, popelářům apod.

I když k tomu připočítáme místa u obchodních center, firem nebo na soukromých pozemcích, chybí v tuto chvíli v Jihlavě tři tisíce parkovacích míst. Za dalších pět let přibydou v Jihlavě čtyři tisíce aut a bez zásahu města by tak chybělo celkem sedm tisíc parkovacích míst.

Jaké návrhy se nabízejí k řešení, o tom mluví v první části rozhovoru na téma parkovací koncepce radní města @David Beke.

  • Facebook
  • Twitter