Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě přiblíží astronomické úkazy v roce 2024

/
/
/
268 Zobrazení



V pátek 26. ledna se v muzejním Malovaném sále jihlavského muzea od 17.00 uskuteční přednáška Jakuba Hraníčka z Astronomického klubu Pelhřimov nazvaná Astronomické úkazy v roce 2024.

Tradiční lednová přednáška představí zajímavé astronomické úkazy, na které se mohou zájemci těšit v roce 2024. Čeká je zejména částečné zatmění Měsíce při jeho superúplňku a mnoho blízkých setkání planet a Měsíce na obloze. Během léta se planety očím pozorovatelů ztratí a fanoušci astronomie budou moct pozorovat mnoho padajících hvězd. Závěrem roku opět spatří například Venuši nebo Mars. Za využití počítačového planetária zrychleně procestují účastníci přednášky noční hvězdnou oblohu od jara až do zimy a některé astronomické úkazy si přiblíží přímo v přednáškovém sále.

Přednášku pořádá Muzeum Vysočiny Jihlava ve spolupráci s Jihlavskou astronomickou společností a Pobočkou Vysočina České astronomické společnosti.

  • Facebook
  • Twitter