Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě představí stavitele minulosti

/
/
/
557 Zobrazení



Vernisáží bude ve čtvrtek 5. září v 17.00 zahájena v Oblastní galerii Vysočina v Jihlavě výstava nazvaná Jihlavští stavitelé vlastní rukou, potrvá do 13. října.

Uvede na čtyři desítky ručně kreslených historických plánů čelních fasád vybraných jihlavských domů, postavených na přelomu 19. a 20. století z pera významných jihlavských stavitelů: Josefa Kubičky, Vinzenze Zeizingera, Artura Corazzy, stavitelské rodiny Langovy a dalších.
„Cílem výstavy je podpořit zájem veřejnosti o architekturu Jihlavy z přelomu 19. a 20. století. Výstava bude určena jak pro širokou laickou veřejnost, tak pro odborníky z řad stavitelů, architektů i pro studenty stavebních škol, architektury a estetiky,“ popsala kurátorka výstavy Michaela Pacherová.
Komentovaná prohlídka proběhne v úterý 10. září v 17.00. Výstava se koná ve spolupráci s Moravským zemským archivem v Brně – Státním okresním archivem Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter