Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě bude dobročinný bazar Moci pomoci

/
/
/
1076 Zobrazení



Bazar Moci pomoci proběhne v pátek 14. a v sobotu 15. prosince vždy od 10.00 do 18.00 v Business Hotelu Jihlava v Havlíčkově ulici 28. Výtěžek podpoří hospicovou péči. 

„Máme víc oblečení, než můžeme unosit. Tak jsme přemýšleli, jak ho využít. První, co nás napadlo, že by mohlo někomu pomoci,“ popisuje první nápad na uspořádání dobročinného bazaru Moci pomoci Pavla Dvořáková, která akci pořádá se sestrou Helou.
„Velká část dobročinnosti obecně míří k dětem, to je naprosto v pořádku. Ale stáří, nemoc a smrt jsou témata, která vědomě nebo nevědomě vytlačujeme, přitom péče o umírající a nevyléčitelně nemocné je výjimečně náročná a potřebná práce, která si nezaslouží stát bokem zájmu a podpory. Po rozhovoru s ředitelem hospice Petrem Hladíkem v rozhlase jsme se rozhodly věnovat akci právě na podporu hospicové péče,“ dodává Hela Dvořáková, moderátorka Českého rozhlasu Vysočina.
Pomoci může kdokoliv tím, že na bazaru nakoupí, ale i tím, že do prodeje něco věnuje. Už nyní je možné donést oblečení do Business Hotelu Jihlava v Havlíčkově ulici 28 nebo do prodejny obuvi D+D v Novém Městě na Moravě na Vratislavově náměstí 3.
Další informace o dobročinném bazaru Moci pomoci najdete na facebooku zde. „Do prodeje se nám schází opravdu pěkné kousky. Mimo jiné i pro malé děti. Přijďte,“ láká Pavla Dvořáková.
Výtěžek bazaru půjde ve prospěch činnosti Domácího hospice Vysočina, o. p. s, který poskytuje mobilní specializovanou paliativní péči v okresech Jihlava a Žďár nad Sázavou. Hospic doprovází těžce nemocné a umírající, pomáhá jim vyplnit jejich poslední přání – zemřít doma, a pomáhá jejich blízkým v krizovém období. Týmy složené z lékařů, zdravotníků a sociálních pracovníků jsou klientům k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu.
Domácí hospic Vysočina také poskytuje odlehčovací služby, domácí zdravotní péči, odborné poradenství a nabízí zápůjčky zdravotnických a kompenzačních pomůcek.

Pomoc na druhou
Aktivita Moci pomoci jihlavským bazarem nekončí, organizátorky hodlají pomáhat i následně. Neprodané kusy zboží z bazaru nepůjdou do opadu, pořadatelky Pavla a Hela Dvořákovy už jednají o využití darů ve prospěch další dobročinné organizace.

  • Facebook
  • Twitter