Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jabloňově havaroval dětský vláček

/
/
/
817 Zobrazení



V neděli 26. května okolo šestnácté hodiny došlo v areálu zemědělského podniku v Jabloňově na Žďársku k dopravní nehodě dětského vláčku.

Podle prvotních informací v areálu probíhala akce nazvaná Výstava historických traktorů a stabilních motorů a v rámci ní byl v provozu i dětský vláček. Na místo vyjela nejbližší policejní hlídka a poté policisté z dopravního inspektorátu Žďár nad Sázavou.

„Policisté šetřením na místě zjistili, že se jednalo o tři podomácku vyrobené vagony, na nichž byly umístěny uvnitř úložného prostoru lavice k sezení. Tři vagony byly zapraženy za traktorem, který vagony táhl. Traktor řídil šestačtyřicetiletý muž. Při jízdě soupravy se při otáčení z dosud nezjištěných příčin převrátil poslední vagon dětského vláčku. V době události se ve vagonech vezlo zhruba 15 osob – děti i dospělí a šest z nich se zranilo. Podle prvotních informací se jednalo o lehčí zranění. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku letecké záchranné služby.
Do nemocnice v Třebíči bylo převezeno k ošetření pět osob, všechny byly po ošetření propuštěny bez nutnosti další hospitalizace. U řidiče traktoru provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Případ si k dalšímu prověřování převzali žďárští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

  • Facebook
  • Twitter