Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští borci wu-shu opět bodují

/
/
/
860 Zobrazení



O víkendu 24. až 26. května proběhl v Lounech mezinárodní turnaj s názvem WKS Czech Open. Soutěž ve wu-shu, kung-fu a sanda (čínský box) byla rozdělena do dvou dnů a celkově se jí zúčastnilo více než 300 soutěžících z České republiky, Slovenska, Maďarska, Německa, Polska a dokonce přijeli i zástupci USA a Číny.

V sobotu proběhla soutěž sestav a forem tradičního wu-shu (kung-fu) a současně s ní i čínský box s plným kontaktem (sanda). Finálové zápasy sanda byly naplánované na sobotní galavečer, kde jednotlivé zápasy byly proloženy ukázkami sestav tradičního i moderního wu-shu. V neděli pak proběhla soutěž sestav sportovního wu-shu a čínský box s lehkým kontaktem (qinda). Pořadatelé měli pro vítěze připraveny medaile, které se pro urychlení soutěže, rozdávali hned po skončení jednotlivých kategorií.

Členové oddílu Wu-shu Pelhřimov – jmenovitě Pavel Táborský, Michal Roučka a Petr Vaculín – se zúčastnili sobotního klání v sestavách tradičního kung-fu, kde pod vedením Martina Dvořáka vybojovali jednu zlatou, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili.
Pavel s Michalem nastoupili společně v kategorii muži tradiční severní pěstní styl, kde se Michalovi podařilo získat bronzovou medaili hned za čínskými závodníky. Pavel skončil na sedmém místě z celkového počtu čtrnácti soutěžících v této kategorii.

Michal získal ještě stříbrnou medaili v kategorii tradiční severní dlouhá zbraň, kde cvičil s jeden a půl ručním mečem.

Petr nastoupil v kategorii veteráni muži a ženy společně, kde se mu podařilo získat stříbrnou medaili. V kategorii ostatní flexibilní zbraně vyhrál a získal tak čtvrtou medaili pro pelhřimovský tým.

  • Facebook
  • Twitter