Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Humpolci vystoupí osobitá písničkářka Radůza

/
/
/
475 Zobrazení



Jednou z nevšedních hudebních událostí v Humpolci bude letos koncert Radůzy, který proběhne na divadelní scéně kina v úterý 5. září. Hudebnice se po mnoha letech úspěšné spolupráce s doprovodnou kapelou vrací ke svým písničkářským kořenům, v sólovém programu představí publiku průřez svou dosavadní tvorbou i písně zcela nové.

Počátek profesionální dráhy přední české písničkářky je už legendární a připomíná tak trochu pohádku. Jako pouliční umělkyni ji v roce 1993 objevila Zuzana Navarová, která ji o pouhé tři dny později představila širšímu publiku ve svatostánku české populární hudby, v pražské Lucerně. Radůza křest ohněm ustála, aby zde o pár týdnů později triumfovala jako předskokanka Suzanne Vega a stejnou čest měla i při pražském koncertu Mikea Oldfielda.

Od té doby vydala řadu velmi úspěšných sólových alb, která bez jakékoliv reklamy lámou rekordy v prodejnosti, získala několik zlatých Andělů a bodovala také v anketě Zlatý slavík. Díky své jedinečnosti a originálním písním, čerpajícím především z české tradice, zaujala i publikum v zahraničí, například Polsku a ve Francii.

V Humpolci vystoupila Radůza naposledy před dvěma lety s doprovodnou kapelou před vyprodaným divadelním sálem.

Vstupenky na sólový koncert Radůzy, který proběhne v úterý 5. září od 19.00, lze zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu do 20. srpna osobně v infocentru Humpolec nebo online na: www.infohumpolec.cz.

  • Facebook
  • Twitter