Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě se utkali mladí šachisté

/
/
/
1085 Zobrazení



Třináctý ročník šachového turnaje mládeže v rapid šachu, který byl současně 8. turnajem seriálu Ligy Vysočiny mládeže – Krajský přebor mládeže se v sobotu 14. dubna uskutečnil v havlíčkobrodském hotelu Slunce za účasti 152 žáků. 

Proběhly dva turnaje, M- kategorie mladších H,D -8; H,D-10 CELKEM 71 účastníků z toho 16 děvčat; S – kategorie starších H,D – 12,14,16 let, CELKEM 81 účastníků z toho 14 děvčat.

Velká cena Havlíčkova Brodu v rapid šachu

„Oba turnaje se hrály na devět kol, tempem 15 minut pro každého hráče na partii. Boje na 64 šachových polích urputné, mezi účastníky jednak zkušení hráči a hráčky, ale i s menšími hráčskými zkušenostmi, pro řadu z nich to byl první velký turnaj.
Pochvalu zaslouží všichni, bojovali, někdo měl i více štěstí, turnaj proběhl bez problémů. Suverény v obou turnajích se stali favorité, ostřílení, zkušení chlapci z TJ CHS Chotěboř, když turnaj mladší kategorie vyhrál bez ztráty s 9 body Robert Jun, v kategorii starších jeho bratr Rudolf Jun také s plným bodovým ziskem 9 bodů,“ přiblížil Václav Paulík, ředitel turnaje.

Mladší žáci
1. Robert Jun – 9,0 bodů 2. Vít Kovařík – 7,5 bodu 3. Filip Vondra – 7 bodů (oba z Gambitu Jihlava)

Starší žáci
1. Rudolf Jun – 9,0 bodů 2. Ondřej Zelený – 7,0 bodů (Caissa Třebíč) 3. Petr Klabeneš – 7,0 bodů (horší pomocné hodnocení)

„Všichni obdrželi poháry a dárkové balíčky věnované COOP družstvem Havlíčkův Brod.
Cenu firmy PORTAS – PORŤÁČKA osobně předal majitel Karel Kocman hráčům ŠK Jiskry Havlíčkův Brod, kteří se umístili nejlépe: mladší kategorie- Tomáši Koumarovi, starší kategorie: Tomáši Němcovi a od COOP družstva Havlíčkův Brod obdrželi dárkové balíčky.

Cenu Karla Havlíčka Borovského za bojovnost (největší počet výher v turnajích), věnovanou starostou města Havlíčkův Brod panem Janem Teclem obdrželi z rukou pana starosty: Robert Jun, Viola Ruby Pejřimovská, Rudolf Jun (všichni TJ CHS Chotěboř), Markéta Šťávová z Ddm Budík Moravské Budějovice, ze ŠK Jiskra Havlíčkův Brod: Tomáš Koumar a Štěpánka Prášková.

Cenu pro nejmladšího turnaje: Pavel Brož z AZ Centra Havlíčkův Brod (4,5 roku) a Kvido Wasserbauer ze ŠK Jiskra Havlíčkův Brod,“ dodal Václav Paulík.

 

 

 

 

 

 

 

 

Výsledky turnajů mladší a starší kategorie 

  • Facebook
  • Twitter