Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Havlíčkově Brodě havarovala podnapilá řidička

/
/
/
733 Zobrazení



V sobotu 25. srpna časně ráno došlo v Lipnické ulici v Havlíčkově Brodě k havárii nákladního vozu Ford, s nímž projížděla po Lipnické ulici směrem k Humpolecké ulici devatenáctiletá řidička.

„Nepřizpůsobila rychlost jízdy svého vozu a po projetí levotočivou zatáčkou v klesání najela pravým kolem na nezpevněnou část krajnice a pokračovala v jízdě po nezpevněné krajnici, následně poškodila pět kamenných patníků. O poslední patník se následně vozidlo zastavilo.
Policisté po příjezdu na místo u řidičky dechovou zkoušku zjistili 1,60 promile alkoholu v dechu, pozitivní výsledek měla také opakovaná zkouška – 1,53 promile. Odběr krve řidička nepožadovala a s naměřenými hodnotami souhlasila. Policisté dál zjistili, že řidička není vlastníkem řidičského oprávnění pro příslušnou skupinu motorového vozidla, v němž s řidičkou jely další tři osoby,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Při dopravní nehodě se nikdo nezranil, vznikla hmotná škoda na nákladním voze Ford a na kamenných patnících v celkové výši 31 000 korun.

Za volant usedli pod vlivem alkoholu také dva řidiči v pátek 24. srpna na Třebíčsku. V jednom případě při silniční kontrole vyšlo najevo, že podnapilý řidič ani nevlastní řidičský průkaz.

„V pátek ráno krátce po sedmé hodině kontrolovali policisté v Kosmákově ulici v Moravských Budějovicích řidiče, který řídil osobní auto Škoda Octavia. Řidiče vyzvali k dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní – 2,25 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 2,18 a 2,26 promile alkoholu v dechu. Devatenáctiletý řidič s těmito naměřenými hodnotami na místě souhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ dodala Dana Čírtková.

Druhý případ se odehrál v pátek ve večerních a nočních hodinách, když prováděli policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a dodržování veřejného pořádku v Moravských Budějovicích. „Krátce před dvaadvacátou hodinou kontrolovali v Kollárově ulici řidiče osobního vozu Peugeot 406. Vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení a provoz vozidla. Vzhledem k tomu, že policisté měli důvodné podezření, že řidič je pod vlivem alkoholu, vyzvali ho provedení dechové zkoušky. Její výsledek byl pozitivní – 1,67 promile alkoholu v dechu. Pozitivní hodnoty měly také opakované dechové zkoušky – 1,82 promile a 1,77 promile alkoholu v krvi. S naměřenými hodnotami čtyřiačtyřicetiletý řidič souhlasil a doznal požití alkoholu před jízdou. Řidičský průkaz nebyl zadržen, protože ho muž nevlastní,“ uzavřela výčet tisková mluvčí s tím, že policisté muži další jízdu zakázali. Všichni řidiči jsou podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

  • Facebook
  • Twitter