Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V gotické síni jihlavské radnice slavili zlatou svatbu manželé Pešoutovi

/
/
/
875 Zobrazení



Svatebním dnem manželů Pešoutových byla sobota 14. prosince 1968. O padesát let déle prožili s celou rodinou v gotické síni jihlavské radnice zlatou svatbu a jejich oddávajícím se stal náměstek primátorky Petr Laštovička.

„Pamatuji si, jak moje manželka byla ještě malá v peřince. Na první setkání si už nevzpomínám, chodili jsme spolu do školy a viděli jsme se v podstatě furt,“ směje se Jan Pešout. „Já jsem o deset let mladší a on kamarádil s mými sourozenci, takže jsme se opravdu vídali už od mala,“ doplnila manžela Blanka Pešoutová.

Během společného života vychovali tři děti, jednu dceru a dva syny. Nyní se těší i z šesti vnoučat a dvou pravnoučat, z nichž je jedno teprve v očekávání.

Jan s Blankou společně rádi cestují, například pravidelně navštěvují kemp v Bítově nebo Vranovskou přehradu. Zručnou Blanku baví plést, háčkovat, vařit a péct pro celou rodinu. Jan je sportovně založený a zajímá se fotbalová utkání TJ Jiskra Rantířov, basketbal BK Jihlava a fandí Spartě Praha.

Blanka dříve pracovala jako kuchařka v jihlavské nemocnici a manipulační dělnice na Traťové distanci Jihlava. Jan byl traktoristou v JZD, později pracoval jako dělník u Státních lesů v Jihlavě. Před odchodem do důchodu byl u Vodohospodářských služeb Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter