Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V bývalém kině v Třebíči se staví i přes zimu

/
/
/
1226 Zobrazení



V bývalém kině Moravia v Třebíči probíhá od loňského léta rekonstrukce. Vzniká zde komunitní centrum, které bude sloužit k setkávání různých cílových skupin za účelem realizace sociálních, vzdělávacích, kulturních a rekreačních aktivit. Stavební práce pokračují i v zimních měsících. 

Náklady na přestavbu budou zhruba ve výši 42 milionů korun, z toho 17 milionů bude hrazeno z Integrovaného regionálního operačního programu.
Kromě výstavby místností pro jednotlivé komunitní aktivity bude velký kinosál přestavěn na víceúčelový sál, který se bude dát v případě potřeby jednoduchým opatřením rozdělit až na čtyři menší sály.

Centrum bude provozovat město Třebíč, bude spadat pod Odbor sociálních věcí. Vzhled exteriérů zůstane v maximální možné míře zachován. V kině, které postupně měnilo název od Moravie, přes Stadion, Svět, Sputnik a po revoluci znovu získalo název Moravia, byl poslední film promítán v roce 2006.

  • Facebook
  • Twitter