Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě zahájili výstavu Záblesky intimity

/
/
/
1271 Zobrazení



Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě v pátek 17. ledna zahájilo vernisáží výstavu fotografií Záblesky intimity, která je průřezem volnou tvorbou autora Martina Halamy za posledních deset let. Součástí výstavy jsou dřevěné sochy a plastiky Pavla Švandy.

Shodou okolností ředitel muzea Michal Kamp, Martin Halama i Pavel Švanda jsou ze Sobíňova . Mezi návštěvníky vernisáže bylo hodně fotografů z Fotostřediska Havlíčkův Brod a obyvatel Sobíňova. O zpestření hezkého večera se postarali dva hudebníci: Marcel Kříž – kytara a zpěv, Libor Lorenc – kytara a housle.

Martin Halama začínal s fotografováním před sedmnácti lety. Nejprve měl v hledáčku pouze přírodu a volně žijící zvířata. Postupně přešel na fotografování lidí, u kterého již zůstal. Z koníčku se stalo focení na plný úvazek. Od ledna 2018 se živí pouze jako fotograf na volné noze.

Pavel Švanda se věnuje práci se dřevem už více jak dvacet let. Vytváří sochy, sošky, plastiky nebo atypické exteriérové prvky. V minulosti spolupracoval na celé řadě projektů, například Peklo Čertovina, Pohádková vesnička, Nahá vesnice, Sochy pro zdraví FN U Sv. Anny. Vystavené fotografie, dřevěné sochy a plastiky jsou prodejné. Pavel Švanda dal návštěvníkům vernisáže možnost vyzkoušet si práci řezbáře na dubovém dřevě.
Výstava potrvá do 1. března 2020.

  • Facebook
  • Twitter