Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě se znovu rozhoří sklářská pec

/
/
/
699 Zobrazení



Skláři Vysočiny a Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod pořádají osmý ročník tavby skla v replice středověké pece ve Vlkovsku v Havlíčkově Brodě. V pátek 1. září zájemce přivítají skláři u rozpálené pece, František Novák z Dobronína předvede, jak se ve středověku vyráběly skleněné poháry s neodolatelným nádechem barvy lesů.

V sobotu 2. září připravili pořadatelé bohatý program s mnoha řemesly, kde si návštěvníci sami vyzkouší, jak ve středověku řemeslnické zručné ruce zhotovovaly hrnce a džbány, kterak se obilí zpracovávalo na placky a chléb, mohou stloukat máslo, vyrábět šindele, dozvědí se mnohé i o dalších nástrojích ke zpracování dřeva.
Pro malé i velké je připravený program od rána až do večerních hodin. V neděli si budou moci zakoupit originální poháry vytvořené pod širým nebem, dozvědí se, jak středověké pece vyhasínaly a kolik dřeva bylo třeba.

Tisk
  • Facebook
  • Twitter