Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Už jste slyšeli o swapu? Setkáme se s ním i na Vysočině

/
/
/
1143 Zobrazení



Proč vyhazovat něco, co už nevyužijete, ale je to ještě funkční? Pokud si pokládáte stejnou otázku, není nic snazšího než vyzkoušet takzvaný swap. Možností výslovnosti je několik – [svap], [svep] i [svop]. Nenechte se mýlit, jedná se stále o to samé.

Jde o klasický výměnný obchod, který se ale domlouvá přes internet. V Česku se zájemci o swap sdružují zejména na Facebooku, na druhou stranu na Slovensku se hledají spíš přes Instagram. Ten je díky tomu, že je zaměřen na obrázky, pro mladé lidi často přitažlivější. Hlavní skupinu lidí účastnících se swapu tvoří právě studenti a mladé maminky.
Existují dvě nejčastější formy swapu. Buď se dva lidé individuálně domluví na tom, co za co smění a kde a kdy se setkají, nebo všichni, kdo chtějí, přijdou na swapovací akci. Každý donese, co se mu už nehodí, a organizační tým přinesené věci rozmístí. Potom si můžete na oplátku vybrat cokoli, co donesl někdo jiný. Odpadá tím nutná domluva s konkrétním člověkem. Stačí jen přijít, přinést, vybrat, odnést. Počty kousků nebývají limitované, ale záleží na organizátorech. Takovýto swap může uspořádat kdokoli, stačí mít zajištěné prostory.

Více se dozvíte v následující reportáži.

Úvodní foto: Swapy se pořádají po celém Česku, od Prahy po Havlíčkův Brod, foto: Jan Pazderka

  • Facebook
  • Twitter