Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úspěch jihlavského muzejního archeologa Aleše Hocha

/
/
/
399 Zobrazení



Aleš Hoch, muzejní archeolog Muzea Vysočiny Jihlava, se v rámci čtvrtého ročníku Ceny Karla Absolona za popularizaci archeologie Zlatý mamut v muzejní kategorii umístil na třetím místě se společným projektem Muzea Vysočiny Jihlava, Městského kulturního střediska Třebíč a města Třebíč nazvaným Zmizelá Třebíč.

Jedná se o prezentaci rozsáhlého záchranného archeologického výzkumu Karlova náměstí ve formě interaktivní expozice, knihy a doprovodných přednášek. Komise ocenila vzorovou spolupráci archeologů s investorem při zpracování a následné prezentaci výsledků archeologického výzkumu především směrem k místním občanům.
Pro archeologa jihlavského muzea Aleše Hocha je bronzový mamut druhým oceněním za popularizaci archeologie – v roce 2020 získal Zlatého mamuta za realizaci interaktivní výstavy Svět středověkých her. Výstava je koncipována jako putovní a je o ni stále velký zájem, v nejbližší době bude k vidění v Chrudimi.
Autory projektu jsou Aleš Hoch a Martin Košťál.
Cenu udělují tři významné archeologické instituce: Archeologický ústav Akademie věd Brno, Moravské zemské muzeum a Ústav archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, a to ve čtyřech různých kategoriích.

  • Facebook
  • Twitter