Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Úspěch jihlavské polytechniky, výukové centrum bylo nominováno na Stavbu roku 2021

/
/
/
848 Zobrazení



Výukové centrum Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) bylo jako jediná stavba v Kraji Vysočina nominováno na prestižní cenu Stavba roku 2021. Do 29. ročníku celorepublikové soutěže se přihlásilo devadesát staveb, do užšího výběru jich bylo nominováno 33. Vítězové budou známi 18. října.

Hlavním organizátorem soutěže je jako každoročně Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Odborná pětičlenná porota a sbor expertů navštívili v rámci hodnocení během léta všech devadesát přihlášených staveb. Vyhlášení nominací proběhlo v pondělí 6. září v Národním technickém muzeu v Praze.

„Přihlášené stavby představují opravdovou špičku stavitelského umění, a proto nás nominace v této konkurenci nesmírně těší,“ okomentoval úspěch v soutěži rektor VŠPJ Václav Báča. Výukové centrum bylo slavnostně otevřeno loni a rozšířilo studijní zázemí školy o multifunkční prostory zahrnující velkokapacitní posluchárnu a unikátní výukovou továrnu pro Průmysl 4.0. Autorem návrhu je ateliér QARTA ARCHITEKTURA, dodavatelem stavby třešťská firma Podzimek a synové. Jedná se o nejvýznamnější stavební investici za celou dobu existence VŠPJ, která byla z 90 % financována z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Tradičně je možné na stránkách www.stavbaroku.cz dát hlas favorizované stavbě v hlasování veřejnosti. Hlasování bude ukončeno v neděli 17. října ve 12.00 a jeho výsledky budou vyhlášeny následující den na slavnostním galavečeru v Betlémské kapli v Praze. Přihlášená, nominovaná i oceněná díla Stavby roku 2021 budou poté k vidění na výstavách, veletrzích a při dalších příležitostech v Česku i v zahraničí.

  • Facebook
  • Twitter