Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Unikátní operaci vbočených palců provádí nově ortopedi v Jihlavě

/
/
/
1157 Zobrazení



Bolesti nohou, problémy s vybíráním obuvi. Takové potíže mají pacienti, které trápí vbočený palec. Nejde jen o estetický problém, ale o komplexní postižení nohy s poruchou postavení palce. V jihlavské nemocnici nově nabízí pacientů řešení. Výkon, jehož výsledkem je menší otok i bolestivost a rychlejší rekonvalescence nabízí nemocnice jako jediná na Vysočině.

„Jedná se o miniinvazivní přístup speciálním instrumentáriem. Pro pacienta znamená nový výkon několik výhod. Po operaci zůstane pouze několik drobných jizviček. Znamená to rychlejší hojení tkání a tím pádem také rychlejší rekonvalescenci. V případě nutnosti korekční osteotomie, neboli cílené zlomeniny kosti, a její fixaci v korigovaném postavení, používáme nejmodernější fixační osteosyntetické materiály,“ vyjmenovává primář ortopedického oddělení Ladislav Čepera. Ve srovnání s klasickou operační metodou odchází pacient při nekomplikovaném průběhu první pooperační den do domácího ošetřování.

„Po zákroku doporučujeme zafixovat nohu v pooperační botce, kterou si pacient zakoupí v naší prodejně zdravotnických potřeb. Po operaci lze došlapovat na patu, či zevní stranu chodidla. Od čtvrtého pooperačního týdne povolujeme zátěž operované končetiny s nášlapem na celu nohu a odložením berlí,“ dodává Ladislav Čepera.
Na nový operační zákrok se mohu pacienti objednávat přes ortopedickou ambulanci. Zákrok je hrazený pojišťovnou.

  • Facebook
  • Twitter