Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ulice Jiřího z Poděbrad je od 5. září opět průjezdná

/
/
/
535 Zobrazení



Ulice Jiřího z Poděbrad v Jihlavě čekala čtyři roky na opravu, od pondělí 5. září 2022 je ulice zprůjezdněna. Oprava vyšla na 15,5 milionu korun bez DPH.  

Ulice dlouhá 310 metrů má zcela nový asfaltový povrch, nové chodníky, dva zpomalovací retardéry a pod povrchem oddílnou kanalizaci. Zvlášť teče dešťová a zvlášť splašková voda. Hotové jsou také přípojky k okolním nemovitostem.

„Je proč se tady sejít a co oslavit. Neoslavujeme dokončení ulice, ale definitivní uzavření jedné kapitoly historie města. Tahle ulice je totiž přelomovou stavbou, která jasně ukázala na absurdnost stavu, kdy sice zodpovídáte za vodohospodářskou infrastrukturu, ale nemůžete se o ni sami postarat,“ uvedla při slavnostním přestřižení pásky primátorka Jihlavy Karolína Koubová a doplnila:  „Nyní, když budeme něco opravovat, tak už přesně víme, co. Máme vlastní dokumentaci a vlastní společnost, která se o vodovodní a kanalizační trubky stará. Už přesně koordinujeme opravy povrchů s tím, co je potřeba opravit pod povrchem. Před čtyřmi lety tomu tak nebylo, správce kanalizace městu vůbec neřekl, v jakém stavu je kanalizace pod vozovkou a zjistilo se to až v průběhu oprav. Stavbu tak bylo nutné zastavit až do vyřešení sporu.“  

Primátorku doplnil jihlavský radní pro dopravu Jaroslav Vymazal: „Ano, trvalo to čtyři roky, ale je nutné zdůraznit, že to prodlení nezavinilo město. Naopak městu se podařilo vyhrát vodohospodářský spor a konečně si může samo spravovat veškerou vodohospodářskou infrastrukturu. Na příkladu této ulice je jasně vidět, jak obrovský dopad na rozvoj a fungování Jihlavy tahle infrastruktura má a jak důležité je, aby ji mělo město samo ve své správě. Teď už budou snad v rychlém sledu následovat opravy dalších ulic. Ještě letos otevřeme ulici Pod příkopem, příští rok např. ulice Seifertova a Bří.Čapků a budou následovat další a další.“

  • Facebook
  • Twitter