Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ukrajinský dům v Jihlavě nabídne hernu, učebnu i zázemí pro dobrovolníky

/
/
/
663 Zobrazení



Bývalý Dům dětí a mládeže Jihlava v Brněnské ulici se mění na centrum pro uprchlíky. Vedení města hledá dobrovolníky, kteří pomohou s jeho vybavením.

Ukrajinské centrum v ulici Brněnská brzy přijme první uprchlíky z Ukrajiny. V přízemí bývalého domu dětí a mládeže vzniká komunitní prostor a zázemí pro dobrovolníky, učebna, herna pro děti i výdejní šatna. Ve vrchních patrech jsou připravené místnosti na krátkodobé ubytování, maximálně na sedm nocí pro zhruba třicet lidí.

V těchto dnech zbývá Ukrajinský dům ještě dovybavit nábytkem a spotřebiči. Aktuálně sháníme tyto věci (stačí starší):
2-3 elektrické sporáky, 1-2 televize, mikrovlnné trouby, rychlovarné konvice, 2 topinkovače, kuchyňská linka, sprchový kout, vysavače, žehličky, žehlící prkna, sedací vaky, jídelní stoly a židle, sedací soupravy, menší stolky, skříně a další úložné prostory, paravány, sušáky na prádlo, kolíčky na prádlo, poličky a věšáky vhodné do koupelen, žíněnky, ručníky a osušky, utěrky, hodiny na zeď, pokojové květiny, záclony a obrázky na zeď.

Pokud byste některou z věcí chtěli darovat, obraťte se prosím na telefonní číslo 603 881 581. „Ideálně pošlete fotku nabízených věcí na toto číslo přes WhatsApp s informací, kdy jsou dostupné a zda je můžete dovézt, nebo bude třeba doprava,“ vysvětlila jihlavská primátorka Karolína Koubová.

Do přípravy je už v tuto chvíli zapojeno mnoho lidí z úřadu, městské policie, Střediska křesťanské pomoci, spolupracujeme s Krajem Vysočina, Službami města Jihlavy a dalšími firmami. „S koordinací pomáhá také Míša Musilová a okruh dobrovolníků. Všem patří velké díky,“ řekla primátorka Karolína Koubová.

Pokud se chcete zapojit do příprav a pomoci, zde je harmonogram prací:

Úklid prostor

• Čtvrtek 17. března 15.00-19.00

• Pátek 18. března 15.00–20.00

Kompletování postelí a skříní a jejich drobné opravy (je to starý nábytek)

• Pátek 18. března 15.00–20.00

• Sobota 19. března 8.00–20.00

• Neděle 20. března 8.00–20.00

  • Facebook
  • Twitter