Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Účastníci vyběhali necelých 66000 Kč pro Domácí hospic Vysočina

/
/
/
565 Zobrazení



V sobotu 11. září se na přírodním koupališti u Nového Města na Moravě konal druhý ročník Charitativního běhu pro Domácí hospic Vysočina. Odpoledne plné sportu, tvoření a zábavy přineslo Hospici 65930 Kč. Akci podpořil Radek Jaroš.

S roční přestávkou způsobenou opatřeními v souvislosti s onemocněním Covid-19 se v sobotu 11. září konal druhý ročník Charitativního běhu pro Domácí hospic Vysočina. Na své si přišel opravdu každý. Trasy byly připraveny ve třech variantách. Trať Sport v délce pěti kilometrů byla určena pro sportovce, kteří si hlavně v první části dali do těla. Na trase Hobby v délce 2,5 kilometru si užili své všichni rekreační běžci, ale i ti, kdo se chtěli jen tak projít. Na závěr se do lesů vydaly děti, které na své trase plnily úkoly a hádanky. Když dokázaly posbírat písmenka a složit heslo, čekala je na závěr odměna v podobě bublifuků, samolepek, balonků, puzzle či jiných drobných dárků.
Akci bychom nemohli uspořádat bez vydatné podpory dobrovolníků a spřátelených organizací. Vyzdvihnout bych chtěl především spolupráci s hasiči z Dlouhého, kteří nám na běhu pomáhají opakovaně, uvedl ředitel Hospice Petr Hradil.


Kromě samotné sportovní části si každý mohl v tvořivých dílničkách vyrobit tričko, lodičku, placku, či pomalovat kamínek. Rovnováhu si mohli účastníci otestovat na natažené slackline. Novoměstští hasiči přivezli člun, kterým pak zájemce prováželi po hladině přírodního koupaliště. Dětem se moc líbilo vystoupení pejsků a jejich cvičitelů z VM Agilility. Na závěr své představení předvedly moderní gymnastky z TJ Žďár nad Sázavou. Čestné role startéra se ujal novoměstský horolezec Radek Jaroš, který Domácí hospic Vysočina podporuje dlouhodobě. Odpoledne určené jak pro nadšené sportovce, tak i pro rodiny s dětmi nakonec přineslo 65930 Kč, které budou zcela použity na přímou péči o klienty domácí hospicové péče.

  • Facebook
  • Twitter