Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U Starého Pelhřimova havarovala cisterna s chemikáliemi

/
/
/
919 Zobrazení



Další havárie se v sobotu 25. ledna stala dopoledne u Starého Pelhřimova, na místě události zasahují profesionální hasiči z Pelhřimova s cisternovou automobilovou stříkačkou.

Havaroval nákladní vůz převážel chemikálie, silnice je v místě neprůjezdná. Při nehodě se zranil řidič vozu, kterého museli zdravotníci ošetřit.
„Silnice I/34 je v místě nehody v poledne stále uzavřená. Počítáme s uzavřením ještě několik hodin. Nákladní vůz převážel přibližně 23 tun chemikálií v kanystrech. Při nehodě došlo k úniku převážených látek. Velitel zásahu si na místo vyžádal chemický kontejner ze stanice profesionálních hasičů v Jihlavě. Z kabiny vozidla hasiči vynesli plynovou tlakovou láhev. Následně oblečení do speciálních protichemických oděvů začali s vyskladňování převáženého nákladu. Po vyskladnění vyprostí nákladní vůz specializovaná firma. Předpokládáme, že komunikace bude přibližně ještě pět hodin neprůjezdná,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

V průběhu odpoledne hasiči přeložili převážený náklad chemikálií do náhradních nákladních aut. „Ti, kteří se dostali do přímého kontaktu s chemikáliemi, prošli dekontaminací. Vyproštění havarovaného vozidla provedla specializovaná firma. V 16.41 byl zásah pro hasiče ukončen, místo události bylo k dalšímu řešení předáno policistům,“ dodala Petra Musilová.

Havarovaný kamion s chemikáliemi u Starého Pelhřimova, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter