Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U Nového hřbitova v Havlíčkově Brodě vyroste nové parkoviště

/
/
/
1648 Zobrazení



Loni v září začalo město stavět moderní parkoviště u Nového hřbitova, na které se vejde bezmála 90 osobních automobilů. Vedle parkoviště vyroste i nový objekt pro prodej květin. 

Nové parkoviště bude umístěno po levé straně při příjezdu na hřbitov vedle obřadní síně. Jeho součástí bude kromě běžných parkovacích stání také pět míst pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace a odstavné plochy pro autobusy. Komunikace a odstavné plochy budou opatřeny asfaltobetonovým povrchem, parkovací stání pokryje vegetační zámková dlažba. Celý prostor doplní veřejné osvětlení a sadové úpravy.

„V loňském roce dodavatelská firma provedla inženýrské sítě, odvodnění budoucího parkoviště a zahájila výstavbu objektu prodejny květin. S ohledem na klimatické podmínky byly práce do jara přerušeny,“ doplnil vedoucí odboru rozvoje města Josef Beneš.

Parkoviště by mělo začít sloužit veřejnosti v srpnu letošního roku.

  • Facebook
  • Twitter