Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Turistická informační centra v Jihlavě minimálně do 10. ledna uzavřena

/
/
/
796 Zobrazení



Kvůli aktuálním vládním opatřením budou minimálně do pondělí 10. ledna uzavřena obě Turistická informační centra (dále TIC)v Jihlavě. Lze si ale dojít na Bránu Matky Boží zakoupit parkovací lístek, a to přes okénko v časech od pondělí do pátku od 8.30 do 16.00.

TIC, které bylo ke konci minulého roku přestěhováno do hlavní budovy na Masarykovo náměstí 97/1, zůstává zcela uzavřené. Návštěvnost obou informačních center se v minulém roce kvůli pandemii snížila o 50 procent.

„Propad počtu zahraničních turistů je kvůli uzavření hranic ještě vyšší. Ne všichni, kteří zamíří do TIC, ale jsou turisté. Infocentra navštěvují i občané Jihlavy a lidé z okolí. Pracovnice TIC nepodávají jen informace o turistických zajímavostech, informují také o kulturních akcích konajících se v Jihlavě a okolí, vyhledávají kontakty na různé podnikatelské subjekty, vyhledávají dopravní spoje a to nejen ty městské. Na TIC lze koupit i jihlavské upomínkové předměty,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu Martina Doležalová.

Z činnosti TIC v letošním roce je třeba vyzdvihnout provoz call centra, který s pomocí dobrovolníků probíhal v období jarního i podzimního lockdownu. Díky provozu tohoto call centra se dostalo pomoci řadě občanů Jihlavy, kteří si nedokázali v krizovém období zabezpečit potřebný servis, jako je například nákup jídla či léků nebo venčení domácích mazlíčků, sami.

Call centrum s pomocí dobrovolníků vyřídilo více než 150 jednorázových požadavků a více než 200 opakovaných požadavků jihlavských občanů. Zabezpečilo servis pro cca 20 seniorů vyžadujících denní asistenci a v období jarního lockdownu vydalo denně okolo 150 roušek, které ušili dobrovolníci.

  • Facebook
  • Twitter