Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Turisté se podívají i na půdu jihlavské radnice

/
/
/
305 Zobrazení



Řemeslníci dokončili rekonstrukci krovu jihlavské radnice. Řemeslníci ho opravili v rámci rekonstrukce střechy radnice. Ta byla dlouhodobě ve špatném technickém stavu a v období přívalových dešťů do ní i několikrát zateklo. Samotný krov byl napadený houbami a trápila ho vlhkost. Některé trámy tak museli tesaři vyměnit nebo protézovat.

Díky novým chodníčkům se do dosud nepřístupné části podívá i veřejnost v rámci turistických prohlídek.
Půdu radnice, která byla dosud kvůli špatnému technickému stavu uzavřena, si bude moci v příští turistické sezóně prohlédnout veřejnost. „Krov, kde jsou udělané nové dřevěné chodníčky, bude součástí prohlídky radnice, kterou pořádáme,“ uvedla Magda Svatoňová z příspěvkové organizace města Brána Jihlavy.

Součástí rekonstrukce střechy byla nejen oprava krovu, ale i věže. Pod hodinami z 90. let minulého století našli řemeslníci původní ciferník z konce 18. století. Ten se po obnově opět vrátil na radnici i s cimbálem.

Oprava střechy radnice, která byla rozdělena do dvou etap, vyšla na téměř 5,6 milionů korun bez DPH.

  • Facebook
  • Twitter